Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

Der var fire kørere, der inden søndagens finale i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen på Padborg Park havde muligheden for at sikre sig titlen i den populære racerklasse. Kandidaterne var Kevin Verner Jensen, Silkeborg, Kenneth Jensen, Langå, Christian Høgh, Århus, og Nils Kvorning, Viborg, og efterhånden som dagens skred frem – og tidtagningen og løbene blev kørt – blev antallet af titelkandidater skrumpet ind til blot to.

2015-Bane-Legend-19

Men det var først, da Nils Kvorning i det afsluttende løb krydsede målstregen som toer efter Christian Høgh, at han var sikker på titlen. Christian Høgh havde en lidt middelmådig første halvdel af sæsonen, men er efter sommerferien kommet godt efter tingene, hvor han ikke blot er avanceret i tabellen, men også hele tiden har halet ind på Nils Kvorning, som har ført mesterskabet lige siden premieren i maj. Og Christian Høgh gjorde stort set alt, hvad han kunne ved Supertourisme Finale-arrangementet. Hans var næstbedst i tidtagningen, vandt alle tre heats og var dermed blot sølle tre point fra at score maksimumpoint for en mesterskabsafdeling.

Set i dette lys var det naturligt, at Nils Kvornings mesterskabsføring gradvist skrumpede, som dagen skred frem. Og til slut begyndte det for alvor at skrumpe. Som den eneste kører i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen har Nils Kvorning nemlig præsteret at score point i samtlige tidtagninger og samtlige løb, og da en kører skal fratrække sine to dårligste resultater i den samlede stilling, og da Nils Kvorning i de to sidste løb sluttede som toer, fik han hver gang ikke det maksimale udbytte på normalt 22 point, men i stedet nettoscorer på 13 point, da han havde to scorer på ni point, som skulle fraregnes. Alligevel lykkedes det ham at holde føringen, som til sidst var på blot ni point i forhold til Christian Høgh – det svarer til forskellen på en første- og en femteplads i et løb!

Men selv om Nils Kvorning sikrede sig titlen i OK Mobil 1 Legend Car Cup med sine mange pointscorer, var der dog ikke tale om fedtspilleri fra den nye mesters side. I alle løbene gik han til tingene med krum hals, og var i infight med ikke blot Christian Høgh, men også den altid stærkt kørende Kenneth Jensen, der tidligere har været mester, men som denne gang måtte tage sig til takke med bronzen i det generelle resultat og titlen som old boys-mester. Specielt det andet af søndagens tre løb var nærmest vanvittigt, hvor man indenfor de første seks omgange oplevede intet mindre end fire føringsskifte blandt netop disse tre kørere. Og det skete alt sammen med regulære overhalinger og ingen puffen og skubben!

2015-Bane-1600-Challenge-02

Også i Yokohama 1600 Challenge var der stor spænding om udfaldet, for intet mindre end syv kørere kunne blive Danmarksmester. Niklas Voetmann, Give, førte inden finaleweekenden, men da hans bil havnede i autoværnet med buler både for og bag på den første omgang af første heat, stod det klart, at han ikke kunne bevare sin mesterskabsføring. Det blev i stedet Steffen Larsen, Ishøj, som klarede ærterne og sikrede sig sin tredje titel efter to gange DM-guld i 2003 og 2004.

I Youngtimer-klassen tog Brian Mikkelsen, Hedensted, Morten Straarup, Aarhus, og Michael Vesthave jr., Aarhus, Dansk Automobil Sports Unions guldmedaljer i henholdsvis division 1, 2 og 3, mens Michael Outzen, Ringe, og Michael Bergmann, Risskov, blev kåret som henholdsvis generelle vindere og gentleman-vinder i Danish Supertourisme Turbo.

Mini Cart 0

Din kurv er tom