Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

Sommeren er over os, og inden det for alvor bliver tid til sommerferie, skal årets tredje arrangement afvikles på Padborg Park. Det bliver Sommerløbet, som køres i weekenden, og hvor en speciel type biler vil være i fokus.

Det er de historiske biler, som kommer til at dominere programmet.

Hele seks af de i alt otte bilklasser, der er på programmet ved Sommerløbet, er nemlig udskrevet for racerbiler, hvor der er krav til minimumsalderen for dem. Fire af de historiske klasser er såkaldte årgangsklasser, hvor den ældste dækker biler, som blev bygget i perioden fra anden verdenskrig og frem til og med 1965. Feltet kommer her til bl.a. at bestå af et par rundryggede Volvo 544-modeller, mens også rendyrkede sportsvogne som Ford GT40 og Marcus 1800GT er med. Der er også to klasser for historiske biler bygget i perioden 1966-1971, mens klassen for de yngste af de ældste biler spænder fra 1972 til 1990.

Der er ligeledes såvel formelbiler som moderne nyklassikere på programmet. I feltet for historiske formelbiler kan man opleve ægte racerbiler i stil med dem, som huserede på de danske racerbaner i 70’erne og 80’erne, mens youngtimer-klassen kommer til at præsentere godt, gedigent race med biler, som endnu ikke er helt gamle. Her er der et simpelt krav om, at en bilmodel må være med, hvis produktionen af den begyndte for mindst 15 år siden, så her vil der være masser af biler, publikum kan nikke genkendende til.

Er man til mere moderne racerbiler, kan man også få sin lyst styret ved Midsommerløbet. Her køres en afdeling af den nordiske DS3 Cup, som samtidig er den største mærkeklasse på dansk grund, ligesom der bliver et gensyn med bilerne fra Super Seven Racing. Programmet ved Midsommerløbet fuldendes af et kombineret motorcykelfelt med kørere fra klasserne Moto3+, Rookie 600 og Rookie 1000.

Lørdag formiddag på Padborg Park er helliget træning og tidtagning, mens alle løbene køres lørdag eftermiddag og hele søndagen. For de historiske klasser gælder det, at de hver skal køre tre løb – et lørdag og to søndag – mens motorcyklerne afvikler sine to løb lørdag.

Mini Cart 0

Din kurv er tom