Særlige rabatter den 22. juli - bare mød op!** Klik HER

Efter to måneders sommerpause går Danish Endurance Championship nu for alvor ind i sin afgørende fase. Fredag og lørdag afvikles Night Race på Padborg Park. Det er næstsidste runde af mesterskabet, og det er umuligt, at man allerede i weekenden kan kåre de første mestre. Ja, muligheden foreligger endda i hele to af de fem divisioner, som Danish Endurance Championship afvikles efter!

I DEC4-divisionen for den næsthurtigste gruppe af biler har DMF Racing med far-og-søn-makkerparret Tage Nielsen/Rasmus Sandvej Juelsen, begge Lunderskov, sikret sit et forspring på 75 point til nærmest konkurrent. I hver løbsweekend er der i hver division 70 point på højkant, så hvis Porsche-duoen formår at holde fast i deres forspring, kan de kåres som mestre.

En titel kan Valdemar Eriksen Racing også sikre sig før tid. Teamet har et forspring på 65 point til nærmeste rival – Cross Racing – så hvis man formår at forøge sit forspring med bare seks point, er der et mesterskab i hus. Teamets lineup er ændret i denne weekend, da Valdemar Eriksen, Nibe, er optaget på Nürburgring, hvorfor det er Philip Lindberg, Beder, som skal køre point ind for teamet.

Langt større spænding er der i DEC1-divisionen for de mindste biler. Her er det blot et enkelt point, der adskiller Syddjurs Racing med Henrik Thomsen/Rasmus Pedersen, begge Ebeltoft, fra Open Mind Racing, hvor Marco Schumann/Martin Buch Bertelsen, Albertslund/Darup, styrer teamets bil. Sidstnævnte har taget tre løbssejre hen over sæsonen, mens Syddjurs Racing står noteret for to, men at DEC1-divisionen er tæt, understreges af, at de forsvarende mestre – HH Racing med Rasmus Holmegaard Hansen/Jesper Holmegaard Holst, Broby/Odense – også har taget en løbssejr i år.

Feltet i Danish Endurance Championship ved Night Race tæller intet mindre end 26 mandskaber. Der er enkelt nye teams. State Energy Racing Team med Frederik Vodder/Jesper Henriksen, Roskilde/Allerød, stiller således op med en Audi R3 LMS TCR, mens Nymark Racings Morten Eriksen, Hadsten, teamer op med Padborg Parks ejer Tom Pedersen i en Mitjet-prototype. Og så er der team, der har ændret sin bemanding. Hos VHA Motorsport styres teamets Mitjet-prototype af den tidligere DTC-kører Per Poulsen, Esbjerg, der starter sammen med sin søn Viktor Poulsen, Årup.

De to timelange løb i Danish Endurance Championship starter henholdsvis fredag 15.25 og lørdag 14.50, og de vises begge live youtube.com/supergtdanmark.

Foto: Henning Smed.

Mini Cart 0

Din kurv er tom