Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

Et langdistanceløb er i sig selv en udmarvende disciplin. Såvel kørere som mekanikere bliver sat under pres, når det gælder om at køre stærkt på banen og foretage hurtige reparationer og kørerskift i pitten. I forgangne weekend blev årets tredje, fjerde og femte løb i Danish Endurance Championship kørt på FDM Jyllandsringen. Og lige om lidt køres årets to næste løb i serien på Padborg Park. Sent fredag eftermiddag gælder det sjette afdeling. Lørdag middag syvende afdeling. Det er fem langdistanceløb på syv dage …

Heldigvis var det et fåtal af de deltagende teams, som ved forgangne weekends mesterskabsrunde oplevede de store havarier. 28 mandskaber har således meldt sig klar til fredagens og lørdagens løb på Padborg Park – præcis det samme antal som til løbsweekenden på FDM Jyllandsringen.

 

Men tallet dækker faktisk over flere ændringer. I weekenden er der således tre tyske teams, som får deres sæsondebut i Danish Endurance Championship. Det er WRS Motorsport, hvis BMW køres af Matthias von Chamier. AHR Motorsport stiller med en Seat Leon til Björn Seiler, mens André Jaschinski starter i sin BMW E30 med V8-motor for sit eget team.

Feltet i Danish Endurance Championship er inddelt i fire divisioner, og i kun én af dem har et enkelt team trukket fra forfølgerne. Det er HH Racing i DEC1-divisionen, hvor Rasmus Holmegaard Hansen, Odense, har scoret maksimumpoint i alle sæsonens fem tidtagninger og fem løb. I alle andre divisioner er løbssejrene blevet fordelt mellem flere teams.

I DEC3-divisionen – som bl.a. tæller de internationalt opbyggede TCR-biler – er det Holmgaard Motorsport, der med Jonas Holmgaard/Magnus Holmgaard, begge Aalborg, fører med blot fem point overfor Sally Racings duo Anders Lund/Bjørn Smidt, Odense, men også Dream Concept Motorsport med Oliver Nissen, Middelfart, og Normann Racing med Frederik Normann, Viborg, har taget klassesejre i år. I DEC2-divisionen er årets fem hidtil kørte løb blevet vundet af de fire teams Dan Agro Racing, KIA Denmark Racing, VHA-Trim Motorsport og Sally Racing.

Feltets hurtigste biler findes i DEC4-divisionen. Her er det Mikkel O. Pedersen Racing, som fører, og efter at Gustav Birch, Ans, i forgangne weekend måtte klare ærterne alene i teamets Porsche 911, får han denne gang følge af Mikkel O. Pedersen, Struer. Men det er også nødvendigt. Kort efter teamet i tabellen finder man Dream Concept Motorsports Lamborghini med far-og-søn-parret Preben Grundtvig/Mikkel Grundtvig, Vejle, og TWX Bilers Ferrari-duo Torben Ingerslev/Morten Dons, Vejle.

Weekendens løb i Danish Endurance Championship kommer desværre til at foregå uden publikum.

Mini Cart 0

Din kurv er tom