Særlige rabatter den 22. juli - bare mød op!** Klik HER

Er man veteranbilsentusiast eller bare det mindste interesseret i motorsport, er der ingen tvivl om, at man skal lægge vejen forbi Padborg Park i den kommende weekend. Her slår racerbanen ved den dansk-tyske grænse nemlig portene op for Oldtimer/Youngtimer – et arrangement, hvor det er de gamle køretøjer, som kommer i kamp på racerbanen.

Det er ikke de nye biler, man finder her – ja, det skulle da lige være på parkeringspladsen – for alle racerbiler skal være mindst 15 år gamle for at kunne deltage. Og størstedelen af dem er dobbelt så gamle. Mindst.

2016-Oldtimer-01

Det er hele tidsspektret fra årtierne efter anden verdenskrig og frem til de første par år i det nye årtusinde, man vil kunne opleve ved Oldtimer/Youngtimer. Der køres i seks forskellige klasser, hvoraf fire er de såkaldte årgangsklasser.

Her er der specifikke krav til, hvor gamle bilerne skal være, men også krav til deres opbygning, som skal være tidstypisk. En Ford Cortina fra den såkaldte 1965-klasse, hvor bilerne skal være fra 1965 eller tidligere, må således kun være modificeret med de tunings- og reservedele, som var til rådighed i midten af tresserne. Det gælder også dækkene, som skal være smalle og med fuldt mønster i modsætning til dem, der anvendes i f.eks. 1976-klassen. For i midten af halvfjerdserne var glatte og specialkonstruerede racerdæk blevet introduceret, og de må anvendes i denne årgang.

Den største gruppe af biler ved Oldtimer/Youngtimer-arrangementet bliver de såkaldte Youngtimer-biler. Her er der knapt så strikse krav til bilerne som i årgangsklasserne, for der må udelukkende anvendes serieproducerede biler, der er mindst 15 år gamle. Dette har gjort Youngtimer-klassen meget populær, og der ventes derfor så mange tilmeldte, at løbsledelsen har valgt at dele deltagerne op i to felter afhængig af bilernes hurtighed. Den sidste felt af racerbiler ved Oldtimer/Youngtimer består af historiske formelbiler, hvor man kan opleve ægte historisk motorsport fra halvfjerdserne og firserne, hvor det er biler med fritlæggende hjul, som kæmper mod hinanden.

2016-Oldtimer-02

Oldtimer/Youngtimer strækker sig over to dage. Lørdag er formiddagen helliget tidtagningerne, mens de første heats for alle klasser køres om eftermiddagen. Hele søndagen er helliget løb såvel formiddag som eftermiddag med den afsluttende præmieoverrækkelse til sidst.

Det er ikke kun historiske racerbiler, man vil kunne opleve ved Oldtimer/Youngtimer-arrangementet på Padborg Park. Med på programmet er der også hele tre felter med klassiske racermotorcykler, som spænder helt fra de små 50 cm3-specialracere til de legendariske Norton- og BSA-maskiner.

Mini Cart 0

Din kurv er tom