Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

På lørdag afsluttes årets sæson i det mest udmarvende mesterskab i dansk motorsport. På Padborg Park køres nemlig femte og sidste afdeling af Danish Endurance Championship – den danske miniserie med løb i bedste Le Mans-stil. Over fire timer skal holdene forsøge at tilbagelægge flest omgange på racerbanen ved den dansk-tyske grænse, hvor det ikke kun er racerkørerne, der skal kæmpe på banen, men også mekanikerne, som skal knokle i pitten med tankning, dækskifte og pludselige reparationer, når der opstår uventede problemer.

2016-dec-14

Der køres om mesterskaber i tre forskellige divisioner, og på tværs af alle divisioner kæmpes der om den såkaldte distancepokal – den mest prestigefyldte præmie i Danish Endurance Championship. Den går kort og godt til det mandskab, som i løbet af sæsonen når at tilbagelægge den længste distance.

Før finalelørdagen er det Holmgaard Racing, der har lagt sig i front i dette mesterskab. Trioen Magnus Holmgaard/Jonas Holmgaard/Roy Arild Edland, Silkeborg/Aalborg/Norge, har tilbagelagt 1.781 kilometer i deres Seat Leon, og de har reelt kun en rival i distancemesterskabet. Det er HT Motorsport, hvor Henrik Thomsen/Niels Rasmussen/Jacob Ladefoged, alle Hjørring, i deres Renault Clio III har nået at køre 1.711 kilometer. Så der bliver garanteret kamp mellem de to mandskaber, selv om de starter i hver deres division.

2016-dec-15

Mens Holmgaard Racing starter i division 3 for de hurtigste biler, hvor de også er favorit til at tage divisionsmesterskabet, har HT Motorsport været aldeles suveræne i division 2 for de tunede to-liters biler. Faktisk har de været så suveræne, at de ved den seneste afdeling på Gross Dölln-banen ved Berlin sikrede sig divisionsmesterskabet.

Men er der en division, hvor alt er helt åbent, er det i division 1 for de ikke-tunede biler. Tre kørere står nemlig à point her. Søren H. Lauridsen, Skærbæk, Kenneth Jerkel, Greve Strand, og Rasmus Pedersen, Ebeltoft, har alle 110 point. Men der er den krølle på historien, at de starter for to forskellige teams. Mens Søren H. Lauridsen og Kenneth Jerkel kører sammen med Andreas Top, Toftlund, i Team Gånsagers røde Suzuki Swift Sport, har Rasmus Pedersen følgeskab i Syddjurs Racings Peugeot 106 af Henrik Thomsen, Ebeltoft. Så den af de to biler, der først krydser målstregen på Padborg Park, har en eller to mestre på holdet.

Mini Cart 0

Din kurv er tom