Blackfriday tibud →salget er åben fra 22/11 til 28/11

Motorløb

Motorløb – fra dambiler til Formel 1

Verdens første motorløb fandt sted i 1894, da avisen Le Petit Journal arrangerede et løb fra Paris til Rouen (ca. 100 km). 25 biler nåede frem til start. Den uofficielle vinder kørte en dampbil i mål på næsten syv timer, men blev diskvalificeret og førstepræmien overrakt til den næsthurtigste bil.

Den højeste klasse af motorløb, Formel 1, har sin oprindelse i 1920erne, men først efter anden verdenskrig blev reglerne formaliserede. Det første verdensmesterskab blev afholdt i England i 1950 og vundet af italieneren Giuseppe Farina i en Alfa Romeo. Udover Alfa Romeo har især Ferrari, Mercedes-Benz og Maserati sat deres præg på det berømte motorløb.

Kør selv.

Hos Padborg Park, der er Danmarks længste anlæg til motorløb, har alle mulighed for at prøve kræfter med bl.a. en KTM X-bow. Du kan få en high-speed tur med en professionel racerkører ved rattet, og du kan selv sidde ved rattet.

Tilsvarende har vi kurser i Formel 1-race, hvor du kan køre en af vores biler rundt på den 2.150 meter lange bane. Med over 600 HK kræver det en grundig introduktion til banen, først i vores livlige simulator og herefter i en KTM X-bow.

Padborg Park lægger asfalt til en lang række motorløb, herunder Danmarksmesterskaberne i Legend Cars og Danish Endurance Championship – du får altså en autentisk oplevelse, når du bestiller en tid i anlægget.

Legend Cars

Legend Cars er en ny klasse indenfor motorløb. De små kopier af tredivernes amerikanerbiler som Ford og Chevrolet blev lanceret i 1992 i North Carolina som et bud på en billig og sjov racerklasse. Siden er det gået over stok og sten, og der er i skrivende stund blevet produceret over 4.000 Legend Cars.

Udholdenhed, taktik og teamwork

Danish Endurance Championship er et anderledes motorløb. De fleste motorløb handler “kun” om at give den fuld gas fra start til mål, men i DEC konkurrerer man også på udholdenhed, taktik og teamwork. To eller tre kørere deles om én bil, der mellem de mange løb skal skifte kører og tankes op. Et DEC-løb kan være en udmarvende affære på hele seks timer.

Hos Padborg Park arrangerer vi, inspireret af DEC, teambuilding events for virksomheder og andre, der ønsker at højne samarbejdsniveauet. Deltagerne skal konkurrere om optankning, dækskifte, passagerskifte og fastspænding, inden det går løs med high-speed-ture på banen.

Mini Cart 0

Din kurv er tom