Padborg Park er i sommerhumør Juli måned med Rabat** Klik HER

Motorløb

Motorløb – fra dampbiler til Formel 1

Verdens første motorløb fandt sted i 1894, da avisen Le Petit Journal arrangerede et løb fra Paris til Rouen (ca. 100 km). 25 biler nåede frem til start. Den uofficielle vinder kørte en dampbil i mål på næsten syv timer, men blev diskvalificeret og førstepræmien overrakt til den næsthurtigste bil.

Den højeste klasse af motorløb, Formel 1, har sin oprindelse i 1920erne, men først efter anden verdenskrig blev reglerne formaliserede. Det første verdensmesterskab blev afholdt i England i 1950 og vundet af italieneren Giuseppe Farina i en Alfa Romeo. Udover Alfa Romeo har især Ferrari, Mercedes-Benz og Maserati sat deres præg på det berømte motorløb.

Motorløb

Padborg Park lægger asfalt til en lang række motorløb, herunder Danmarksmesterskaberne i Legend Cars og Danish Endurance Championship – du får altså en autentisk oplevelse, når du bestiller en tid i anlægget.

Legend Cars

Legend Cars er en ny klasse indenfor motorløb. De små kopier af tredivernes amerikanerbiler som Ford og Chevrolet blev lanceret i 1992 i North Carolina som et bud på en billig og sjov racerklasse. Siden er det gået over stok og sten, og der er i skrivende stund blevet produceret over 4.000 Legend Cars.

DEC – Udholdenhed, taktik og teamwork

Danish Endurance Championship er et anderledes motorløb. De fleste motorløb handler “kun” om at give den fuld gas fra start til mål, men i DEC konkurrerer man også på udholdenhed, taktik og teamwork. To eller tre kørere deles om én bil, der mellem de mange løb skal skifte kører og tankes op. Et DEC-løb kan være en udmarvende affære på hele seks timer.

Hos Padborg Park arrangerer vi, inspireret af DEC, teambuilding events for virksomheder og andre, der ønsker at højne samarbejdsniveauet. Deltagerne skal konkurrere om optankning, dækskifte, passagerskifte og fastspænding, inden det går løs med high-speed-ture på banen.

Super Gt / Super 2L

Super GT stammer fra den franske Mitjet serie.

Bilerne i serien er designet af Mitjet i Frankrig og er blevet bygget hos Ligier i Frankrig, som er meget anerkendt inden for fremstilling af prototype-sportsvogne.

Serien har eksisteret i Danmark siden 2015 og har haft stor succes siden.

Manden der tog serien til Danmark er Tom Pedersen – ejer af Padborg Park, OK Mobil 1 Legend Car Cup og Danish Endurance Championship.

Et nyt tiltag i sæsonen 2022 bliver Super 2L klassen, som afvikles sammen med de velkendte biler i OK Oktan 100 Super GT Danmark. Visuelt er de to biler meget identiske, da de begge er produceret samme sted og har stort set samme opbygning. Den store forskel er effekten, hvor Super 2L klassen kører med tolitersmotorer som har lidt mindre effekt og derved også et mere overkommeligt driftbudget. Super 2L klassen kan køres fra man er 15 år og SuperGT 16 år.

Kør selv.

Hos Padborg Park, der er Danmarks længste anlæg til motorløb, har alle mulighed for at prøve kræfter med bl.a. en KTM X-bow. Lotus Elise og vore helt nye eventbiler Mitjet. Du kan få en high-speed tur med en professionel racerkører ved rattet, og du kan selv sidde ved rattet.

Køb oplevelsen: HER

Mini Cart 0

Din kurv er tom