Danish Endurance Championship

Knap-DEC-Deltagere-01 Knap-DEC-Deltagerinformation-01 Knap-DEC-Mesterskabsstilling-01 Knap-DEC-Tidligere-mestre-01 Knap-DEC-Løbskalender-01

 

Danish Endurance Championship
– et langdistanceløb sammenligneligt med den tyske ADAC GT Masters-serie.

Om mesterskabet
I modsætning til klassiske sprintløb, så sætter Danish Endurance Championship ikke blot bilens fart på prøve, men også teamets egenskaber indenfor taktik, udholdenhed og teamwork.

Mesterskabets deltagende biler er inddelt i fire klasser baseret på hurtighed fremfor teknisk performance. Klasserne er defineret af omgangsreferencetider, hvilket udover at sikre en jævnbyrdig konkurrence og giver plads til alle typer biler – lige fra Clio og Lupo til Porsche og Seat.

Tilmeld dig Danish Endurance Championship her

Om løbene og reglerne
Hvert løb består af to heats af cirka én times varighed fordelt over to dage. Hvert heat inkluderer ét obligatorisk pit stop – og det er i store træk reglementet. Der er naturligvis flere regler, men klassen udmærker sig ved at have et så simpelt reglement, som muligt.

De tekniske og sportslige reglementer samt Balance of performance-bulletin for 2018 er tilgængelige her

2019-reglementerne er fortsat under udarbejdelse. Mindre ændringer kan forekomme.

Hold dig opdateret her

Om bilerne og deltagerne
Mesterskabets teams er lige så forskellige som sort og hvid. Man kan finde alt fra semi-professionelle teams med økonomisk solide baggrunde til mindre teams med begrænsede midler, men i kraft af mesterskabets grundelementer – langdistanceløb, taktik, udholdenhed og teamwork – så er økonomisk ballast ikke en garanti for succes.

De deltagende teams udmærker sig ved at udvise god ånd konkurrenter i mellem; ressourcer, reservedele og halve sandheder deles på kryds og tværs.

I 2018 tiltrak Danish Endurance Championship deltagere fra hele Danmark samt flere teams fra Tyskland.

Vil du være med?
I kraft af mesterskabets ukomplicerede og fleksible natur, så er det også et mesterskab, som inviterer biler og kørere på alle niveauer til en intensiv og lidenskabelig dyst, uagtet om man er et stort og veletableret team eller et lille og ambitiøst team.

Tilmeld dig mesterskabet her