Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

For en weekend tager OK Legend Car Cuppen et afbræk fra Danmarks permanente racerbaner og slår sig på gaderace. Det sker i pinsen, hvor Danmarks populæreste racerklasse er med på programmet ved Classic Race Aarhus.

Normalt er det bl.a. på Padborg Park, at man kan opleve de små racerbiler, men for en weekend skal de ud at køre på en midlertidig bane, der betegnes som Nordeuropas flotteste. Den 2,6 kilometer lange bane rundt om Mindeparken i det centrale Århus starter nærmest i vandkanten på byens Strandvej, kører op ad Oddervejens stejle stigning til Kongevejen, hvor Marselisborg Slot passeres, inden omgangen afsluttes af den nærmest træoverdækkede nedkørsel ad Carl Nielsens Vej til Strandvejen.

Som gadebaner nu engang er, så er den århusianske bane flere steder også smal og med nærmest ikkeeksisterende afkørselsmuligheder, men heldigvis er bilerne i OK Legend Car Cuppen ikke særligt store. De små amerikanske biler er blot 5/8-dels størrelse af Chevrolets og Fords trediver-modeller, der er det idémæssige grundlag for bilerne.

Det er første gang, at OK Legend Car Cuppen er på programmet ved Classic Race Aarhus, og ingen af deltagerne i feltet har noget forhåndskendskab til banen. Nuvel, Lasse Rolighed, er bosiddende i smilets by, men det er ikke det, som gør ham til en af favoritterne til at tage sejren i et af de tre løb, der skal køres. Det er i stedet hans indsats i årets hidtil kørte løb på dels Ring Djursland, dels Padborg Park. Her er det blevet til sejre på begge baner, og det har bragt ham ind på en foreløbig tredjeplads i tabellen.

Foran sig har han Kenneth Jensen, Langå, og Jesper Egebart, Børkop. Kenneth Jensen har flere år bag sig i OK Legend Car Cuppen, hvor han også er forsvarende mester, mens Jesper Egebart er det nye navn i klassen. Men Jesper Egebart er sin unge alder til trods en hurtig herre. Han har således to gange vundet Danmarksmesterskabet i Formel Ford, og netop erfaringen herfra har han anvendt til at bringe sig i toppen af tabellen for OK Legend Car Cuppen.

OK Legend Car Cuppen er fem gange i løbet af weekenden på banen ved Classic Race Aarhus. Lørdag sker det med træning, tidtagning og første heat, mens søndagens program består af to heat.

Mini Cart 0

Din kurv er tom