Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

Stort set siden løbsseriens start i 2006 har Danish Endurance Championship været afviklet efter et nogenlunde fast format med løbslængder mellem fire og seks timer. Desværre har deltagerantallet i de senere år ikke været tilfredsstillende for hverken deltagere eller arrangører, så derfor er der blevet kikket på alternative afviklingsformater for denne type løb, hvor et nyt skal afprøves ved Padborg Parks FTZ Supertourisme-finale den 7.-8. oktober.

”Til et opvisningsløb vil vi afprøve et nyt format, hvor der køres to 60 minutter lange løb, et lørdag og et søndag,” fortæller Tom Pedersen fra Padborg Park I/S. ”I begge løb skal der foretages et pitstop, hvor der ikke må tankes, men hvor der skal skiftes kører på bilen. Der vil blive et fast pitvindue på 10-15 minutter, og det er indenfor dette pitvindue, at der skal skiftes kører. Dette format kendes bl.a. fra den tyske ADAC GT Masters-serie.”

Hidtil har det været muligt at have en besætning på mellem to og fire kørere på en bil, men til det kommende opvisningsløb vil det være muligt at deltage med teams på mellem en og fire kørere. Er der f.eks. fire kørere på en bil, kører to af dem lørdagens heat og de to andre søndagens heat. Er der derimod kun én kører på bilen, så skal denne kører alligevel ud af bilen under det obligatoriske pitstop, hvorefter køreren skal ind i bilen igen, inden vedkommende kan fortsætte.

”Klasseinddelingen til opvisningsløbet vil være præcist den samme som i år til DEC-løbene, og vi håber, at vi med opvisningsløbet kan høste noget erfaring med dette afviklingsformat, inden vi udformer et eventuelt nyt reglement for 2018,” siger Tom Pedersen.

Til invitationsløbet vil der være frit dækvalg, og udover de to løb à 60 minutter vil der også være 40 minutters tidtagning for klassen i forbindelse med DEC-invitationsløbet den 7.-8. oktober, hvor anmeldelsesgebyret vil være 2.000 kroner inklusive moms. Anmeldelse sker direkte til lone@padborgpark.dk.

Mini Cart 0

Din kurv er tom