Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

Et kvart døgn. Eller seks timer. Det er lang tid, når det gælder et racerløb, og det er netop et racerløb af denne længde, der søndag finder sted på Padborg Park. Det er tredje afdeling af Danish Endurance Championship, og det er årets længste løb. Ikke blot i løbsserien, men også i dansk bilsport i det hele taget.

2016-DEC-08

På den første september-søndag er der gratis adgang for publikum til den sønderjyske racerbane, hvor man vil kunne opleve en række hold kæmpe på og udenfor banen. For det er nemlig begge steder, at der skal gøres en indsats, hvis man skal vinde. Det er ikke nok, at racerkørerne kører stærkt på asfaltbanen. Mekanikerne skal også være i stand til at rubbe neglene, når der skal skiftes dæk og udføres reparationer, som ikke har været planlagt.

Feltet i Danish Endurance Championship er inddelt i tre divisioner, og på tværs af disse divisioner kæmper alle hold om at tilbagelægge flest kilometer gennem de fem afdelinger, der skal afvikles i år. Her er det den sorte Radical SR8 fra Team Blue Racing med Poul Isaksen/Jan B. Sørensen/Kristian Jepsen, Thisted/Thisted/Århus C, som lagde sig i front ved sæsonpremieren på Ring Djursland, men i det efterfølgende løb på Sturup Raceway måtte de se sig overgået af Team Holmgaards Seat Leon med Jonas Hegner Rasmussen/Magnus Holmgaard/Roy Arild Edland, Aalborg/Silkeborg/Norge. Det er også de to mandskaber, som kæmper om sejren i division 3 for de hurtigste biler.

I divisionen for de mindste biler har kampen i år stået mellem Team Gånsagers Suzuki Swift 1600 Sport og Syddjurs Racings Peugeot 106, men ved søndagens løb på Padborg Park får de ekstra modstand.

Team Lindholm Biler er nemlig tilbage i feltet med den Peugeot 307, som de sidste år tog divisionsmesterskabet med. Her er forsvarende mester Michael Thomasen, Skive, med i bilen, hvor han denne gang får følgeskab af Henrik Bollerslev og Allan Henneberg, begge Viborg. En fjerde udfordrer bliver en ny konstellation i DEC. Det er Team Glaseksperten Motorsport, der starter med en Renault Megane, der køres af den nordjyske kvartet Christian Larsen, Lars Christensen, Flemming Fast og Martin Kiil Kjølbye.

Mini Cart 0

Din kurv er tom