Padborg Parks egne events ** Klik HER

Weekendens arrangement på FDM Jyllandsringen bød på hele tre mesterskabsafdelinger i Danish Endurance Championship, og selv om alle tre løb blev vundet af mandskaber bag rattet af italienske Lamborghini Huracan-sportsvogne, var der langt fra tale om en monoton affære. Det lunefulde sommervejr spillede således flere gange deltagerne et pus. Det skete første gang under tidtagningen, der blev forsinket, og anden gang under et af søndagens løb.

Lørdagens mesterskabsafdeling blev vundet af Michael Rosenkilde Nissen, Middelfart, der i sin Lamborghini var godt et halvt minut foran TWX Bilers røde Ferrari 488, som blev delt af Torben Ingerslev/Morten Dons, begge Struer.

I søndagens løb var det Jonas Sejersen, Trige, der i sin Ligier LMP3-prototype førte an foran de to Porscher med henholdsvis Lars E. Pedersen, Ringsted, og Gustav Birch, Ans, førnævnte Ferrari, og så den Mercedes AMG GT4-sportsvogn, som Jens Hedegaard/Ronnie Bremer, Vallensbæk/Glostrup, delte. Feltets absolut hurtigste biler dominerede den forreste end af feltet, men kort før pitvinduet åbnede til det obligatoriske pitstop med kørerskifte kom en regnbyge. Det gav deltagerne på banen udfordringer, men også deres mekanikere i pitlane hovedbrud. For mens kørerne skulle forsøge at holde bilerne på ret kurs med deres blanke slickdæk, skulle mekanikerne beslutte sig for, om der i forbindelse med pitstoppet også skulle skiftes til regnvejrsdæk.

Da den lette regn tegnede til at blive kortvarig, valgte alle teams at fortsætte med slickdæk. Men styrkeforholdet i feltet blev nu forskudt. Sportsvognene og prototyperne fik det sværere og sværere med at overføre de mange hestekræfter til asfalten, og støt og roligt kunne Frederik Normann, Viborg, køre sig i front i den sorte BMW M3 E46, som han dagen forinden havde tilføjet betydelige skader ved et uheld under tidtagningen. På et tidspunkt kørte Frederik Normann hurtigere end alle andre på banen, men i takt med, at asfalten blev mere og mere tør, blev han indhentet. Først af den sorte Lamborghini Huracan med Preben Grundtvig/Mikkel Grundtvig, begge Vejle, og på sidste omgang af Gustav Birchs Porsche.

 

Weekendens tredje mesterskabsløb blev kørt på en hel tør bane, og her var der en tæt kamp mellem Jens Hedegaard/Ronnie Bremers Mercedes AMG GT4, og Preben Grundtvig/Mikkel Grundtvigs Lamborghini Huracan. Mercedesen startede med at føre løbet, men efter de obligatoriske pitstops var det i stedet den italienske sportsvogn, som kom i front og holdt en føring, som ved det ternede flag blot var på 2,8 sekunder. I sin Ligier LMP3-prototype sluttede Jonas Sejersen på tredjepladsen og satte weekendens hurtigste omgangstid.

 

Lamborghinierne tog ikke blot weekendens tre generelle sejre, men også tre sejre i den hurtigste DEC4-version. I den langsomste DEC1-division gjorde Rasmus Holmgaard Hansen, Odense, rent bord med tre sejre og ligner mere og mere en mester. I DEC2-divisionen blev de tre divisionssejre fordelt mellem tre teams: Niels Nyboe/Ole Klitgaard, Tøystrup/Svendborg, i Dan Agro Racings Peugeot RCZ, Lucas Daugaard/Andreas Andersson, Odder/Sverige, i Sally Racings Renault Clio, og Henrik Møller Sørensen, Vejle, i VHA Trim Motorsport Mitjet. Også i DEC3-divisionen blev sejrene jævnt fordelt tre mandskaber. Jonas Holmgaard/Magnus Holmgaard, begge Aalborg, vandt lørdagens løb i deres Volkswagen Golf TCR. Frederik Normann tog det første søndagsløb, mens Oliver Nissen, Middelbart, vandt det sidste i sin Seat Leon Cupra TCR.

Mini Cart 0

Din kurv er tom