Find den perfekte gave til manden og kvinden med benzin i blodet** Klik HER

I den kommende weekend skydes årets racersæson officielt i gang på Padborg Park. Det kommer til at ske med et flot og varieret program, som er et jubilæum værdigt. For jubilæum er der tale om. OK Padborg Open kommer nemlig til at markere tiåret for åbningen af Danmarks sydligst beliggende racerbane.

Løbstitlen er ikke det eneste, der går igen fra det allerførste racerløb på banen i 2003. Det gør en række af de store profiler og den klasse, de starter i, også. Selv om kørerne også er blevet ti år ældre og nu deltager i nogle helt andre biler.

Vi taler naturligvis om feltet i Auto-G Danish Thundersport Championship. Dengang for ti år siden var det danske racerprofiler som Jan Magnussen, England, John Nielsen, Randers, og Casper Elgaard, Århus, som kæmpede om at komme først over stregen. De er stadig at finde i DTC-klassen, men siden er der sket meget. De modificerede standardvogne er således blevet erstattet af biler, der er bygget op med henblik på race ene og alene. Klassens genfødsel tog sin begyndelse sidste år med en stak identiske Chevrolet Camaro, og når årets OK Padborg Open køres, bliver det med en nyhed i feltet. Nu bliver Chevyerne nemlig udfordret af en anden klassisk amerikaner – Ford Mustang!

Men det er ikke kun en række af dansk bilsports største navne gennem tiderne, man vil kunne opleve i Auto-G Danish Thundersport Championship på Padborg Park. Der er også en ny generation af unge navne på vej, som formår at give den erfarne garde kamp til stregen.

Dennis Lind, Roskilde, var den helt store sensation sidste år, da han med sejre i klassens to afsluttende løb kørte sig frem til den samlede andenplads i Auto-G Danish Thundersport Championship. I år stiller han op for et nyt team – Team DMD – og han går efter titlen. Men der er flere kørere fra den nye, unge generation, som vil udfordre den sejrssikre Magnnussen-Nielsen-Elgaard-trio.

Det 16 bils store felt i Auto-G DTC tæller nemlig hele tre 18-årige debutanter! Det er Patrick Egsgaard, Esbjerg, Elliot Winther, Roskilde, og Nicki Petersen, Hornslet, og mens vestjyden også skal køre sit første løb på Padborg Park, så har Elliot Winther og Nicki Pedersen praktisk erfaring med banen fra løb i andre klasser.

Jubilæumsprogrammet ved OK Padborg Open fuldendes af andre indslag som bl.a. første runde i Danish Endurance Championship, premieren på den nye Dansk Drifting Serie og en helt vanvittig duel på meget ulige vilkår. Kim Boisen, Broager, skal i den potente BMW M3, som han sidste år vandt den tyske ADAC Masters-serie i rally med, udfordres af Tom Pedersen, Tinglev. Banens ejer og daglige leder har valgt at tage udfordringen op ved at starte i en Energi-kart på bare … 125 cm3.

Mini Cart 0

Din kurv er tom