Padborg Parks egne events ** Klik HER

Motorløb – fra dampbiler til Formel 1

Verdens første motorløb event fandt sted i 1894, da avisen Le Petit Journal arrangerede et løb fra Paris til Rouen (ca. 100 km). 25 biler nåede frem til start. Den uofficielle vinder kørte en dampbil i mål på næsten syv timer, men blev diskvalificeret og førstepræmien overrakt til den næst-hurtigste bil.

Den højeste klasse af motorløb, Formel 1, har sin oprindelse i 1920’erne, men først efter anden verdenskrig blev reglerne formaliserede. Det første verdensmesterskab blev afholdt i England i 1950 og vundet af italieneren Giuseppe Farina i en Alfa Romeo. Motorløb har dermed mange år på bagen, og den løbende udvikling, som både biler og løbene selv har gennemgået, har været med til at åbne op for helt nye muligheder. Udover Alfa Romeo har især Ferrari, Mercedes-Benz og Maserati sat deres præg på det berømte motorløb og været med til at gøre sporten til det, den er i dag.

Oplev mange forskellige motorløb events

Også her hos Padborg Park lægger vi hvert år asfalt til en lang række motorløb events – herunder Danmarksmesterskaberne i Legend Cars og Danish Endurance Championship, Super 2L samt Super GT – og du får altså en autentisk oplevelse, når du bestiller en tid i anlægget. Dette gælder naturligvis, uanset om du ønsker at prøve kræfter med vores bane som en del af et at de mange motorløb events, eller du foretrækker at køre selv og i stedet fokusere på oplevelsen i en af vores racerbiler.

Legend Cars

Legend Cars er en klasse inden for motorløb, der køres i specialbyggede racerbiler, der mest af alt ligner små kopier af tredivernes amerikanerbiler som Ford og Chevrolet. De blev lanceret i 1992 i North Carolina som et bud på en billig og sjov racerklasse, og siden er det gået over stok og sten. Der er i skrivende stund blevet produceret over 4.000 Legend Cars.

DEC – Udholdenhed, taktik og teamwork

Danish Endurance Championship er et anderledes motorløb event. De fleste motorløb handler “kun” om at give den fuld gas fra start til mål, men i DEC konkurrerer man også på udholdenhed, taktik og teamwork. To eller tre kørere deles om én bil, der mellem de mange løb skal skifte kører og tankes op. Et DEC-løb kan være en udmarvende affære på hele seks timer.

Hos Padborg Park arrangerer vi desuden ikke blot DEC-motorløb. Med inspiration i disse særlige motorløb events har vi nemlig udviklet en særlig type teambuilding for virksomheder og andre, der ønsker at højne samarbejdsniveauet. Deltagerne skal konkurrere om optankning, dækskifte, passagerskifte og fastspænding, inden det går løs med high-speed-ture på banen.

Super Gt / Super 2L

Super GT stammer fra den franske Mitjet-serie. Bilerne i serien er designet af Mitjet i Frankrig og er blevet bygget hos Ligier i Frankrig, som er meget anerkendt inden for fremstilling af prototype-sportsvogne. Serien har eksisteret i Danmark siden 2015 og har haft stor succes siden. Manden, der tog serien til Danmark, er Tom Pedersen – ejer af Padborg Park, OK Mobil 1 Legend Car Cup og Danish Endurance Championship.

Et nyt tiltag i sæsonen 2022 var Super 2L-klassen, som afvikles sammen med de velkendte biler i OK Oktan 100 Super GT Danmark. Visuelt er de to biler meget identiske, da de begge er produceret samme sted og har stort set samme opbygning. Den store forskel er effekten, hvor Super 2L-klassen kører med to-liters motorer, som har lidt mindre effekt og derved også et mere overkommeligt driftsbudget. Super 2L-klassen kan køres, fra man er 15 år, og SuperGT kan køres, fra man er 16 år.

Kør selv og prøv kræfter med motorløb

Hos Padborg Park har du dermed alle muligheder for at prøve kræfter med bl.a. en KTM X-Bow, Lotus Elise og vores helt nye eventbiler: Mitjet. Du kan få en high-speed tur med en af vores instruktører ved rattet, hvor der virkelig går stærkt, og du kan tilmed selv prøve at sidde ved rattet og føre bilerne rundt på vores bane med vores instruktør ved din side. En mere autentisk oplevelse af motorløb events er sværd at finde.

Køb oplevelsen: HER

Mini Cart 0

Din kurv er tom